Lange wachtrijen aan testcentrum in Sint-Truiden

Aan het testcentrum in de Trudo Sporthal in Sint-Truiden staan lange wachtrijen. Vandaag worden er zeker 800 mensen getest. Het gaat om leerlingen en personeelsleden van vier basisscholen, maar ook om familieleden die een hoogrisicocontact hebben gehad.

Gisteren zijn zo'n 300 leerlingen en leerkrachten van de scholen Momentum en De Villa getest, en daaruit blijkt dat 2 kleuters en 10 leerlingen besmet zijn. Het zou om de Britse variant kunnen gaan, omdat er een hoge virale lading aanwezig is in de stalen. Ondertussen staan er lange wachtrijen aan het testcentrum in de Trudo Sporthal, want vandaag worden er zeker nog eens 800 mensen getest. Ook enkele klassen van het atheneum worden uit voorzorg getest omdat enkele familieleden besmet zijn. Daar wordt voorlopig afstandsonderwijs gegeven. 

Alle leerlingen en personeelsleden met een positieve test moeten meteen tien dagen in isolatie. Daarnaast zullen contactopvolgers alle hoogrisicocontacten van die leerlingen en personeelsleden opsporen. Ook zij moeten zich laten testen en zich 10 dagen aan de quarantaineregels houden.

Meest gelezen