Foto: Google Streetview

Man spietst zich met been vast op hek rond Kruidtuinpark in Brussel

De brandweer van Brussel kreeg vanmorgen rond 6 uur een op z’n minst ongewone oproep binnen. Aan de Koningstraat in Sint-Joost-ten-Node ter hoogte van het Kruidtuinpark, had een man zijn been gespietst op de tralies rond het Kruidtuinpark.

De onfortuinlijke man zat met zijn been gespietst op het hek ter hoogte van de hoofdingang van het cultuurcentrum. De punt van de tralie doorboorde zijn been. "Hij was onder invloed en verleende totaal geen medewerking bij zijn bevrijding", zegt Walter Derieuw van de Brandweer Brussel.  "We zijn dan begonnen met het afzagen van de smeedijzerenpunt. En met het smeedijzer nog in zijn been, is hij overgebracht naar het ziekenhuis waar de spies onder ideale omstandigheden verwijderd werd."

Het is nog onduidelijk hoe de man op het hek is terechtgekomen. "Gelukkig werd hij opgemerkt door een politiepatrouille want door de avondklok loopt er geen volk rond, anders had hij daar misschien uren gehangen en was hij mogelijk doodgebloed", besluit Derieuw.

Meest gelezen