Verko

Motorolie en hete kolen in vuilniswagen bezorgen ophalers van Verko een hoop gedoe

De vuilnisophalers van Verko in de regio Dendermonde hadden deze week extra schoonmaakwerk, nadat een fles motorolie en een hoop smeulende kolen in de wagens terechtkwamen. De olie kwam op de weg terecht en besmeurde de vrachtwagen, en de kolen veroorzaakten een brand. Niemand liep verwondingen op. Verko meldde de feiten aan de politie.

Bij de ophaling van het restafval deze week in Dendermonde, heeft iemand een fles motorolie in de gele zak gestopt. Die fles is opengebarsten en heeft de vuilniswagen besmeurd. De olie kwam ook op de weg terecht, wat gladheid veroorzaakte en dus gevaarlijk was. En gisteren heeft iemand warme, nog smeulende kolen in de groene GFT-container gedaan. Het GFT-afval werd samen met de kerstbomen opgehaald, dus de droge kerstbomen vatten vuur door de warme kolen en er onstond een brandje. 

Woordvoerder Marie-Lise Van Wassenhove van Verko kan beide feiten met een glimlach navertellen, "maar het is best iets dat niet meer gebeurt. We melden het op de facebookpagina om mensen te sensibiliseren."

Waar naartoe met olie en hete kolen?

Motorolie wordt ingezameld in de recyclageparken, dus dat moet je daar naartoe brengen. Kolen mogen bij het restafval. "Maar ze moeten eerst volledig gedoofd worden. Je mag er zelfs water over gooien om daar zeker van te zijn", verduidelijkt Van Wassenhove.

Sanctie

"Wijzelf kunnen niet sanctioneren, maar de politie wordt wel sowieso verwittigd als er schade is. En dat was het geval bij de motorolie en bij de kolen", legt de woordvoerster uit. "Als er kan achterhaald worden wie dat gedaan heeft, dan kan die persoon zich aan een sanctie verwachten. Maar dat is de taak van de politie."

kasto80

Meest gelezen