Hulpdiensten rukken massaal uit voor kitesurfers in nood in Oostduinkerke

In Oostduinkerke zijn kort voor de middag de reddingsdiensten uitgerukt na een oproep over twee kitesurfers. Hun kites waren in het water gevallen, en ze geraakten niet meer aan land. Of toch bijna niet...

Zowel de NH90-reddingshelikopter, boten van de scheepvaartpolitie en kustwacht, de lokale politie en de brandweer rukten uit. Maar toen de reddingsdiensten arriveerden, waren de twee kitesurfers bijna tot aan het strand gezwommen.

Het bleek te gaan om twee ervaren kitesurfers die verrast waren doordat de wind plots was gaan liggen. Daardoor vielen hun kites in het water. Eén van hen had zijn kite en surfplank in zee achtergelaten om gemakkelijker te kunnen zwemmen.  

Blij dat ze in het oog werden gehouden

Écht in de problemen waren de twee nooit.  Na een check-up op het strand door de ambulanciers bleek verzorging of een ziekenhuisopname niet nodig. Beide surfers verklaarden wel dat ze het geruststellend vonden dat mensen hen in het oog hielden en voor de zekerheid alarm sloegen. De scheepvaartpolitie pikte nog de surfplank en kite op uit het water.

Meest gelezen