Organisatie achter Blues Peer is failliet: "Ingeslagen als een bom"

De vzw achter het festival Blues Peer is failliet. Dat schrijft Het Belang van Limburg. De rechtbank van koophandel heeft nu een curator aangesteld. "Ik blijf de stille hoop koesteren dat het festival in de toekomst nog in onze stad kan plaatsvinden", zegt burgemeester Steven Matheï (CD&V).

Afgelopen zomer werd het festival uitgesteld omwille van de coronacrisis. Maar of er nog een nieuwe editie komt, valt nog af te wachten. "We hebben het nieuws zelf via de pers vernomen en dat is hier ingeslagen als een bom", vertelt burgemeester Steven Matheï. "Het bluesfestival is al meer dan 30 jaar onlosmakelijk verbonden met onze stad. Het is dus echt wel slecht nieuws voor het muzikale Peer van vandaag."

Volgens de burgemeester heeft het festival de stad Peer mee op de kaart gezet. "Het festival leeft hier echt en geeft onze stad uitstraling naar buitenaf. Ik blijf dus de stille hoop koesteren dat het bluesfestival ook in de toekomst nog op een of andere manier in Peer kan plaatsvinden", besluit hij. 

Meest gelezen