Oud-gouverneur De Witte wordt “vaccinatiecoördinator” in Vilvoorde

Het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Vilvoorde en Machelen krijgt een opvallende coördinator, namelijk Lodewijk De Witte, gewezen gouverneur van Vlaams-Brabant. Eind augustus vorig jaar ging De Witte met pensioen, maar dat pensioen heeft dus niet lang geduurd. 

Lodewijk De Witte (66) was meer dan 25 jaar gouverneur van Vlaams-Brabant. Eind augustus 2020 ging hij officieel met pensioen, Jan Spooren volgde hem op. Tijdens de laatste maanden van zijn carrière kreeg hij nog te maken met de coronacrisis. Maar doorheen al die jaren kreeg hij wel vaker te maken met speciale omstandigheden en noodsituaties. Dat maakt hem een geschikte coördinator voor het vaccinatiecentrum in Vilvoorde. 

Hij had ook kunnen geniet van zijn pensioen en wachten op zijn vaccin
Hans Bonte, burgemeester Vilvoorde (SP.A)

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) is opgetogen met de nieuwe vaccinatiecoördinator: “Het siert hem dat hij mee zijn schouders wil zetten onder deze grote uitdaging. Zijn ervaring zal zeker helpen, en het is erg bijzonder dat hij opnieuw verantwoordelijkheid wil opnemen. Hij had ook kunnen genieten van zijn pensioen en hopen dat hij snel gevaccineerd zou worden.”

Vanmiddag zat De Witte samen met burgemeester Bonte over de uitbouw van het vaccinatiecentrum, dat komt in het CC Het Bolwerk. Het lokaal evenementenbureau Sportizon zal de inrichting op zich nemen. De inwoners van Vilvoorde en Machelen zullen er binnenkort terechtkunnen voor hun prik tegen corona. 

Meest gelezen