Google Street View

Voorlopig geen bezoek meer in woonzorgcentra in Hoeselt: "Om vaccinatie niet in het gedrang te brengen"

Burgemeester Werner Raskin (VLD Plus) verbiedt voorlopig alle bezoek in de 3 woonzorgcentra in Hoeselt. Hij wil voorkomen dat de vaccinatie van de bewoners tegen het coronavirus uitgesteld moet worden omdat er mensen besmet raken.

Het is een drastische beslissing, geeft burgemeester Werner Raskin toe. "Maar we horen het nu overal, dat de vaccinatie in sommige woonzorgcentra moet uitgesteld worden omdat er besmettingen zijn. Dat willen we voorkomen." Volgens de burgemeester hebben de woonzorgcentra, de bewoners en hun familie begrip voor de maatregel. "Ik heb er al veel positieve reacties over gekregen. De mensen verlangen naar het vaccin, ze willen veilig zijn."

Vandaag start de vaccinatie van de rusthuisbewoners in Hoeselt. "Vandaag krijgen de bewoners van woonzorgcentrum Bormanshof hun eerste spuitje en woensdag zijn de bewoners van de 2 vestigingen van Ter Hulst aan de beurt." Maar pas over enkele weken, een paar dagen na het tweede spuitje, zullen de bewoners van de woonzorgcentra voldoende beschermd zijn.

We beseffen nu pas wat we hadden en niet meer hebben

Werner Raskin, burgemeester Hoeselt

"Die vaccinatie is de eerste zonnestraal die we binnenkrijgen in deze donkere tijden", aldus Raskin. "Maar nu moeten we nog even doorbijten. De oplossing is nabij, binnenkort zullen we ons gewone leven weer terugkrijgen. Want nu pas beseffen we wat we hadden en nu niet meer hebben."

Meest gelezen