Jonas Hamers / ImageGlobe

Weer overal post in Groot-Heist en Herselt na staking van postbodes

In Groot-Heist en Herselt werd er vandaag weer overal post geleverd. De staking in het verdeelcentrum van Bpost in Heist is voorbij. Gisteren legde het merendeel van de medewerkers het werk neer als protest tegen een nieuwe dienstregeling. De postbodes vreesden het werk niet meer rond te krijgen. "De oude regeling blijft nu voorlopig behouden en er zal ook rekening gehouden werden met het toegenomen aantal pakjes", zegt de vakbond. De post van gisteren en vandaag wordt vandaag nog geleverd.

Volgens de nieuwe dienstregeling zouden er 2 van de 62 diensten verdwijnen, en zou hetzelfde werk dus door minder mensen moeten gedaan worden. De postbodes vreesden dat ze al hun werk niet meer rond zouden krijgen, binnen de opgelegde tijd, omdat ze tegenwoordig veel meer pakketten moeten leveren. Daarom legde ruim de helft van de 65 medewerkers in het verdeelcentrum in Heist-op-den-Berg donderdagochtend het werk neer. 

Een overleg donderdag leverde niets op en dus werd maar een deel van de post geleverd. Vrijdagochtend kwam er wel een akkoord uit de bus: "De hele reorganisatie zal herbekeken worden", zegt Ivo Tambeur van VSOA. "Er zal meer rekening gehouden worden met het toegenomen aantal pakjes. En er zal ook de nodige ondersteuning of versterking voorzien worden wanneer de nieuwe organisatie start." Dat zou in april moeten zijn.

Nadat de postbodes ingelicht waren, zijn ze weer aan de slag gegaan: "Ze hebben ook beloofd dat de post die gisteren blijven liggen is, samen met die van vandaag zal geleverd worden."

Meest gelezen