Radio 2

Zaventem verscherpt toezicht op coronamaatregelen tijdens markt: "Aandacht van de mensen verslapt"

In Zaventem hebben de veiligheidsdiensten vastgesteld dat de aandacht voor de coronamaatregelen op de wekelijkse markt de jongste weken verslapt. Het toezicht wordt daarom verscherpt.

Zowel bij de marktkramers als bij de bezoekers van de wekelijkse markt in Zaventem lijkt er wat coronamoeheid op te treden, want de aandacht voor de geldende maatregelen verslapt. De gemeente verscherpt daarom vanaf maandag het toezicht op die regels.

Puntjes op de i

"De mensen beginnen het allemaal wat moe te worden", zegt schepen Dirk Philips (Open VLD), die bevoegd is voor de markten. "Daardoor verslapt de aandacht voor de regels bij de marktkramers en de bezoekers, maar ook bij ons. We zien nu dat de daling van het aantal besmettingen momenteel erg traag gaat. Mogelijk gaan de cijfers zelfs opnieuw stijgen. Dat willen we voorkomen door de puntjes op de i te zetten", zegt Philips.

Eén in- en uitgang

"We gaan er op toezien dat de mensen opnieuw één in- en uitgang gebruiken. Die ingang ligt aan de Parklaan. Daar zal een steward post vatten. De mensen passeren dan in één richting alle kramen en verlaten de markt langs de uitgang in de Hoogstraat", verduidelijkt de schepen. "We gaan de mensen ook opnieuw bewust maken van de correcte manier om het mondmasker te dragen. Dat moet de mond én de neus bedekken", stipt Philips aan. 

Vanaf maandag

Het verscherpte toezicht gaat in vanaf komende maandag, 25 januari. "We gaan ons focussen op onze maandagmarkt in het centrum van Zaventem. Die is met 30 kramen de grootste in onze gemeente. Voor de veel kleinere markt in deelgemeente Sterrebeek stelt het probleem zich niet zo acuut", besluit schepen Philips. 

Meest gelezen