Zestienjarige jongen zwaargewond bij ongeval in Linter

In Linter is gisterenavond een 16-jarige jongen zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen werd aangereden toen hij de weg overstak. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis maar zou niet langer in levensgevaar verkeren.

Het ongeval gebeurde gisterenavond omstreeks 17.30 uur op de Grote Steenweg in Linter. De 16-jarige jongen stapte er van de bus en wilde de straat oversteken maar werd daarbij aangereden door een auto die de stilstaande bus voorbijstak. De jongen werd in kritieke toestand overgebracht naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Hij zou niet langer in levensgevaar zijn. 

"Dit is een heel droevig en spijtig voorval", vertelt burgemeester Marc Wijnants (CD&V) van Linter. "Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nu nog onderzocht. Volgens de eerste vaststellingen van het parket was er geen sprake van overdreven snelheid en zou de chauffeur ook niet onder invloed zijn geweest."

Meest gelezen