Zorgwekkende coronacijfers op Oost-Vlaamse scholen: "Hou je kind thuis als het ziek is", vraagt gouverneur

Er zijn in Oost-Vlaanderen opvallend meer coronabesmettingen op school dan elders in het land. Momenteel zijn er 336 schoolkinderen besmet, verspreid over 12 scholen in de provincie. In minstens 2 van die scholen is de Britse variant vastgesteld. Gouverneur Carina Van Cauter maakt zich zorgen en roept ouders op om kinderen thuis te houden als ze symptomen vertonen. 

Oost-Vlaanderen is de slechtste leerling van de klas wat coronacijfers in het onderwijs betreft. "Het aantal coronabesmettingen in onze scholen is echt zorgwekkend", zegt Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter. "12 scholen hebben een uitbraak in 1 of meerdere klassen. Sommige scholen zijn zelfs helemaal gesloten. In totaal zijn er nu 336 schoolkinderen besmet."

Plotse stijging

"We merken een sterke stijging in de 3e week van januari. Bij de zeer jonge kinderen, van 0 tot 9 jaar, zijn er 29 procent meer besmettingen dan de week ervoor", vertelt de gouverneur. "In de leeftijdscategorie van 10 tot 19 jaar gaat het om een stijging van 32 procent." Hoe het komt dat de cijfers plots zo fors de lucht in gaan, daar heeft Van Cauter geen verklaring voor. 

Natuurlijk baart de Britse variant mij zorgen, maar we mogen niet vergeten opletten voor de gekende variant

Carina Van Cauter, gouverneur van Oost-Vlaanderen

Ook de Britse variant van het coronavirus is ondertussen vastgesteld op 2 Oost-Vlaamse scholen. "Dat baart mij natuurlijk zorgen, maar ik maak mij eigenlijk even veel zorgen om de gekende variant, want het is hoe dan ook een heel besmettelijke ziekte en we moeten echt opletten", reageert Van Cauter. "Het is dus heel belangrijk dat ouders hun kinderen thuis houden als ze symptomen hebben. Ik weet dat het soms niet makkelijk is, maar stuur ze niet naar school en bel de huisarts. En, we weten het allemaal, maar ik ga het toch nog eens herhalen: houd je alsjeblieft aan de maatregelen. Bezoek geen vrienden of familie, en blijf in je bubbel."

kasto80

Meest gelezen