Al 4.700 Limburgers willen vrijwillig helpen in vaccinatiecentra

Op enkele dagen tijd hebben zich al zo'n 4.700 Limburgers aangemeld om vrijwillig te helpen in een van de 15 vaccinatiecentra in Limburg. Zo'n 1.700 Limburgers registreerden zich op de website "Help de helpers" en zo'n 3.000 op het Limburgse platform "Help Limburg vaccineren".

Vorige week lanceerde Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) de website helpdehelpers.be. Tot nu toe registreerden zich daar al ruim 10.000 vrijwilligers en zo'n 1.700 daarvan zijn Limburgers. Maar het Limburgse platform helplimburgvaccineren.be speelt in op het bekende Limburggevoel en met succes, zegt dr. Luc Hendrix, een van de coördinatoren van het platform. "Het loopt als een trein. We hebben de website donderdagochtend gelanceerd en gisterenavond hadden al 3.000 vrijwilligers zich geregistreerd. Ik denk dat Limburg aan de andere provincies wil tonen, kijk wat wij kunnen!"

Het wordt een marathon, we gaan niet alleen nu maar ook in mei, juni en juli nog veel volk nodig hebben

dr. Luc Hendrix

Verschillende gemeentebesturen en eerstelijnszones zijn zelf ook op zoek naar vrijwilligers. "Het is de bedoeling dat we al die databanken samenvoegen en eventuele dubbele registraties eruit halen", gaat dr. Hendrix verder. 

"En mensen moeten niet ontgoocheld zijn dat we hen niet meteen inschakelen. Het wordt een marathon, want het aantal vaccins dat geleverd wordt, zal de komende maanden alleen nog maar toenemen. Ook in mei, juni en juli hebben we dus nog veel vrijwilligers nodig om aan volle snelheid te kunnen vaccineren. Dus hoe meer helpende handen, hoe beter."

Meest gelezen