Amateurvoetbal stopgezet: "Scouting zal nu via de telefoon moeten gebeuren" 

Geen amateurvoetbal meer dit seizoen en dat heeft ook gevolgen voor volgend seizoen. Het aantrekken van nieuwe voetballers wordt namelijk heel moeilijk. Want aangezien er sinds oktober geen matchen meer werden gespeeld, is het moeilijk om te weten welke voetballer goed is. 

"Een spijtige zaak, maar dit hadden we verwacht" reageert Bruno Versavel van voetbalclub KFC Diest op het nieuws dat er dit seizoen geen amateurvoetbal meer gespeeld zal worden. Het amateurvoetbal ligt al sinds oktober stil. Volgens de voetbalbond is het niet meer realistisch om de competities nog dit seizoen op te starten. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de slechte coronacijfers. 

"Dit is natuurlijk jammer, maar aan de andere kant begrijp ik het wel", gaat Bruno verder. "De gezondheid gaat boven alles nu, zeker als je ziet dat de cijfers opnieuw stijgen. Dus het is eigenlijk een logische beslissing. Er mag nu nog alleen gevoetbald worden onder de U13, maar volgens mij gaat dat ook niet lang meer duren." 

Nieuwe spelers aantrekken zonder die gezien te hebben, is niet evident

Bruno Versavel, KFC Diest

De beslissing van het stopzetten van het amateurvoetbal heeft ook gevolgen voor volgend seizoen. "Ik kan nu  niet gaan scouten, ik kan nu niemand zien spelen, dus nieuwe spelers aantrekken wordt niet gemakkelijk", zegt Bruno Versavel. "Dus is het nu gokken of we de juiste spelers zullen aantrekken. En alles zal via telefoon moeten gebeuren zonder ze bezig te zien."  

Meest gelezen