Basisschool De Regenboog in Grimbergen opnieuw open na quarantaine

In Grimbergen kunnen leerkrachten en leerlingen van basisschool De Regenboog sinds vanmorgen opnieuw naar school. De school was sinds 14 januari gesloten nadat drie leerkrachten er positief hadden getest op corona. 

Opnieuw een schoolbel en joelende kinderen in basisschool De Regenboog in Grimbergen. Op 14 januari testten drie leerkrachten van de school positief. Omdat zij in contact waren gekomen met andere leerkrachten en leerlingen, werd er toen besloten om de school volledig te sluiten. In totaal zaten daardoor de helft van de leerkrachten in quarantaine. Alle 640 leerlingen en kleuters volgden een week afstandsonderwijs. 

Nu, na meer dan 10 dagen quarantaine, is de school opnieuw open. "Er zijn momenteel nog vijf leerkrachten thuis met corona", zegt directeur Christophe De Buyser. "Gelukkig konden we het personeelstekort intern opvangen zodat alle leerlingen en kleuters terug naar school kunnen komen." 

Meest gelezen