VKA

Basisschool Schoonderbuken verplicht mondmaskers voor vijfde en zesde leerjaar: "Preventief werken" 

In de Vrije basisschool Sint-Jozef in Schoonderbuken, bij Scherpenheuvel-Zichem, moeten leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voortaan een mondmasker dragen. Schoonderbuken ligt vlakbij Bekkevoort, waar er momenteel een grote uitbraak is van het coronavirus. 

Het is een opvallende maatregel in de Vrije basisschool Sint-Jozef in Schoonderbuken, Scherpenheuvel. Hoewel de school nog geen enkele uitbraak van het coronavirus heeft gekend, moeten de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar er toch een mondmasker dragen. En dat heeft alles te maken met de corona-uitbraak in Bekkevoort. "Onze gemeente grenst aan Bekkevoort", vertelt directrice Nancy Vranken. "Heel wat van onze leerlingen volgen buitenschoolse activiteiten met kinderen die in Bekkevoort school lopen. Onze preventiedienst vond het dan ook raadzaam om in onze school de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar een mondmasker te laten dragen. Preventie is hier heel belangrijk,  op deze manier proberen we besmettingen te voorkomen." 

Nog geen besmettingen

De school is nog altijd vrij van besmettingen en hoopt dat ook te blijven in de toekomst. "Wij hebben een strikt beleid hierin", vertelt de directrice. "Kleuters en lagere school kinderen hebben een aparte ingang en het eerste wat ze doen is hun handen wassen, ook na elke les. Gelukkig hebben wij nog geen enkele besmetting gehad op de school en ik hoop dat dat zo gaat blijven."

We willen dat onze school openblijft en vragen dat alle naschoolse activiteiten afgelast worden

Nancy Vrancken, directrice Vrije basisschool Schoonderbuken

De directrice van de basisschool pleit er intussen wel voor om alle buitenschoolse activiteiten on hold te zetten. "Wij willen dat onze school openblijft, en daar willen wij alles voor doen. Om te voorkomen dat we moeten overschakelen naar afstandsonderwijs, zouden beter alle naschoolse activiteiten afgelast worden", besluit de directrice. 

Meest gelezen