Jasper Jacobs

Opvallend moment in rechtbank van Gent: beklaagde begint op 1 hand te pompen om onschuld te bewijzen

Opvallend beeld onlangs in de correctionele rechtbank van Gent: een beklaagde begon plots op 1 hand te pompen, in een poging de rechter te overtuigen van zijn onschuld. De man stond terecht voor verkeersagressie op de John Kennedylaan in Gent. De rechter heeft hem vrijgesproken op basis van twijfel.

Bij het incident op de John Kennedylaan, zou de man zich gestoord hebben aan de lage snelheid van het voertuig voor zich. Toen die ook nog eens zijn middelvinger uitstak, zou de man uitgestapt zijn en het slachtoffer een slag in het gezicht gegeven hebben. 

De beklaagde zei in de rechtbank dat dat niet klopt. "Als ik hem echt geslagen zou hebben, dan zou hij er veel erger aan toe zijn." Daarop begon hij prompt op 1 hand te pompen, met zijn andere hand op de rug. Op die manier wilde hij de rechter bewijzen dat hij veel kracht heeft. 

Ondanks zijn opvallend optreden, riskeerde de man een werkstraf en een boete. De uitspraak viel op 8 februari en de rechter sprak hem vrij op basis van twijfel. 

kasto80

Meest gelezen