Victoriano Moreno

Binnenkort tweedehandswinkel met achtergelaten fietsen in Antwerpen

De stad Antwerpen laat achtergelaten fietsen opknappen door kwetsbare mensen die moeilijk werk vinden. Dat zijn twee vliegen in één klap, want de fietsen krijgen een nieuw leven en de werkzoekenden doen werkervaring op. In de loop van het jaar zal er ook een tweedehandswinkel geopend worden waar de fietsen verkocht zullen worden.

In Antwerpen worden er jaarlijks zo'n 5.000 fietsen op straat achtergelaten, zogenoemde "weesfietsen". Tegelijkertijd is er een grote vraag naar tweedehandsfietsen. De stad Antwerpen besliste daarom om dit project op te starten met de Universiteit Antwerpen en Werkmmaat, een organisatie die kansen geeft aan kwetsbare werkzoekenden. 

Werkmmaat heeft al langer een atelier bij de Antwerpse Universiteit waar fietsen worden hersteld. Nu is het dus de bedoeling om in de loop van het jaar ook een tweedehandswinkel te openen aan de Paardenmarkt waar de weesfietsen verkocht zullen worden. In de winkel zullen zeker 8 mensen aan de slag kunnen. Met de ervaring die ze er opdoen, kunnen ze doorstromen naar andere Antwerpse fietsenwinkels.

Meest gelezen