Foto ter illustratie

Boete voor te zware lading taarten en quiches

Het voorbije weekend heeft de politie van de zone Mechelen-Willebroek verschillende chauffeurs van lichte vrachtwagens betrapt die niet in orde waren. Eén van de bestuurders vervoerde een te grote lading taarten en quiches en hij was maar liefst 200 kilo te zwaar geladen. Hij kreeg een boete van 400 euro. Bij de controles vond de politie ook in 2 auto's flessen lachgas.

De politie van Mechelen-Willebroek hield het voorbije weekend wodca-acties. Dat zijn alcoholcontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles. Bij die actie werden ook enkele chauffeurs van lichte vrachtwagens beboet die zich niet aan de regels hielden.

Taarten, quiches en koffiekoeken

Eén van de chauffeurs was al bijna op het einde van zijn ronde om taarten en quiches te leveren, en toch was zijn voertuig nog veel te zwaar geladen. Hij had meer dan 200 kilo te veel bij, terwijl hij al bij 9 van de 11 geplande adressen geleverd had. Er moest een andere lichte vrachtwagen komen om het overtollige gewicht over te laden en de chauffeur kreeg een boete van 400 euro.

De politie hield ook een vrachtwagen tegen met een grote lading koffiekoeken. De chauffeur had geen vergunning om te leveren aan derden en kreeg een boete van 1.500 euro.

lees verder onder de foto

In totaal werden bij de wodca-actie ook 668 ademtests afgenomen, en 20 bestuurders testten positief. De politie vond ook 2 grote flessen lachgas in één van de auto's die ze tegenhield. Er volgde een huiszoeking bij de bestuurder thuis en daar werden nog eens 27 flessen lachgas en drugs gevonden. Alles werd in beslag genomen en de bestuurder en zijn passagier zullen voor de rechter moeten komen.

In een andere auto vond de politie 5 flessen lachgas. Ook deze flessen werden in beslag genomen en de bestuurder kreeg een pv.

Meest gelezen