Nicolas Landemard / Le Pictorium

Brandweer Brussel evacueert 20-tal bewoners na CO-intoxicatie

In de Brusselse gemeente Laken zijn zondagavond een 20-tal mensen geëvacueerd als gevolg van een CO-intoxicatie. Eén persoon was bewusteloos. Negen mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand verkeert in levensgevaar.

De Brusselse brandweer moest rond kwart over acht zondagavond uitrukken naar een woning aan de Houba Destrooperlaan in Laken. Daar was een CO-vergiftiging vastgesteld. Eén persoon was bewusteloos. In het hele gebouw werden slechte waarden gemeten, waarop de brandweer alle bewoners naar buiten haalde.

In de vijf flats boven een winkel verbleven ongeveer 20 mensen. Zij werden opgevangen in zes ziekenwagens. Er kwamen ook twee MUG-teams ter plaatse, die zich ontfermden over de bewusteloze bewoner. Uiteindelijk zijn negen mensen, onder wie twee kinderen en een baby naar het ziekenhuis gebracht. Iedereen is intussen buiten levensgevaar. De brandweer ventileerde de woning.

"Overal in het gebouw werd CO aangetroffen. De oorzaak is een slechte afvoer van de verbrandingsgassen", zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer.  "We dringen er nogmaals op aan dat de mensen conforme gasverwarmers gebruiken. Die moeten ook regelmatig onderhouden en gekeurd worden.  Zorg ook voor een goede afvoer van de verbrandingsgassen", vraagt de woordvoerder.

Meest gelezen