Reddingswerkers bij goudmijn in Yantai
AFP or licensors

Meer dan twee weken na explosie goudmijn China: "9 mijnwerkers dood aangetroffen", dodental loopt op tot 10

Negen mijnwerkers zijn dood aangetroffen in de Chinese goudmijn waar twee weken geleden een explosie plaatsvond, dat hebben Chinese staatsmedia gemeld. Waarmee het totale aantal doden oploopt tot 10. Gisteren werden er nog 11 mijnwerkers gered. Er is nog één mijnwerker vermist.

In de Chinese goudmijn in Yantai, in de oostelijke provincie Shandong, heeft de ontploffing op 10 januari de uitgangsladder en het communicatiesysteem beschadigd waardoor er geen contact mogelijk was met de mijnwerkers. In totaal zaten 22 mijnwerkers vast op honderden meters diepte. De hulpdiensten konden gisteren 11 mijnwerkers uit hun hachelijke positie bevrijden, nadat ze twee weken in de mijn hadden vastgezeten. Een van hun collega’s was overleden.

Over een laatste vermiste is nog geen nieuws. De zoekactie blijft lopen tot ook die persoon gevonden is, zei Chen Fei de burgemeester van Yantai City tijdens een persconferentie. "Totdat deze mijnwerker gevonden is, geven we niet op." 

 Zo’n 300 reddingswerkers boorden verschillende schachten om voedsel en medicatie tot bij de mijnwerkers te krijgen en hen uiteindelijk zo te evacueren. 

Mijnongevallen gebeuren regelmatig in China. Vaak zijn ze te wijten aan gebrekkige veiligheidsmaatregelen.

Reddingswerkers bij goudmijn in Yantai
AFP or licensors
Reddingswerkers bij goudmijn in Yantai met mijnwerker die werd gered

Meest gelezen