Videospeler inladen...

Fietshelling tussen Park Spoor Noord en Eilandje wordt geplaatst met reusachtige kraan

Vandaag is het eerste deel van de fietshelling geplaatst aan de Parkbrug in Antwerpen, tussen Park Spoor Noord en het Eilandje. De brug heeft momenteel enkel aan de kant van Park Spoor Noord een helling voor de fietsers. Aan de andere kant waren er enkel trappen en een lift, wat niet zo handig was voor de fietsers.

Het plaatsen van de fietshelling is een hele onderneming. De onderdelen worden vanop een ponton in het Willemdok met een kraan op hun plaats gehesen. "Het is nog een te grote afstand om het met een gewone kraan te doen, het moet met een gigantische, gespecialiseerde kraan gebeuren", vertelt projectleider Manuel Verreet. "Er moeten vier onderdelen geplaatst worden en per dag kunnen we er één op z'n plaats leggen. Daarna moet er nog laswerk en schilderwerk gebeuren, en moeten er nog balustrades en verlichting geplaatst worden."

Lees verder onder de video met fragmenten van de plaatsing:

Videospeler inladen...

De Parkbrug is een belangrijke schakel voor het fietsverkeer tussen het noorden en het centrum van de stad. Via de brug kan je veilig over de drukke Italiëlei van Park Spoor Noord naar het Eilandje. Voor fietsers zou dat binnenkort dus een pak vlotter moeten gaan met de nieuwe fietshelling.  

In de lente zou de fietshelling klaar zijn. Dat is ruim een half jaar later dan gepland omdat de werken vertraging hebben opgelopen door de coronamaatregelen. 

Foto: Stad Antwerpen info@bmd3d.com

Meest gelezen