jasper@jasperwhite.co.uk

Verbod op buitenschoolse activiteiten voor Geraardsbergse kinderen, na uitbraak op 3 scholen

Door een uitbraak van het coronavirus in Geraardsbergen, zijn de buitenschoolse activiteiten voor kinderen er verboden, tot en met de krokusvakantie. "Het is een drastische beslissing, maar het is nodig om de besmettingen tegen te houden", zegt burgemeester Guido De Padt (Open VLD). De stad bekijkt nog wat ze kan doen voor ouders die hun kinderen moeilijk kunnen opvangen.

Na het sluiten van 3 scholen (1 in het centrum, 1 in Viane en in 1 Idegem), heeft de stad Geraardsbergen een bijkomende maatregel genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Er geldt vanaf nu een verbod voor alle kinderen van alle lagere scholen, om deel te nemen aan activiteiten buiten de school. Burgemeester De Padt: "In 2 van de gesloten scholen is ook de Britse variant opgedoken, daar moeten we natuurlijk uiterst voorzichtig mee zijn. Dat is dan ook de reden dat die scholen tot eind januari of begin februari gesloten blijven. Maar we stellen vast dat ook veel besmettingen buiten de school gebeuren, tijdens sportieve activiteiten bijvoorbeeld. Vandaar het verbod." 

Het zal inspanning vergen, van iedereen

Burgemeester van Geraardsbergen Guido De Padt (Open VLD)

"Het is een drastische beslissing," geeft De Padt toe, "maar het is nodig. De kinderen mogen nu echt niet in andermans bubbels terechtkomen." De burgemeester beseft dat sommige ouders voor problemen komen te staan qua opvang, daarom zit de stad binnenkort samen met Huis van het Kind. "We gaan nakijken of we voor bepaalde categoriën van kinderen kunnen helpen met opvangen. Maar het zal hoe dan ook inspanning vergen, van iedereen."

kasto80

Meest gelezen