Videospeler inladen...

Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters: "Sluiting scholen overwegen"

Er worden in Limburg alsmaar meer scholen gesloten. Volgens gouverneur Jos Lantmeeters is de toestand op dit moment onder controle, maar hij vindt dat overwogen moet worden om de scholen te sluiten.

Na de vier scholen in Sint-Truiden, de kleuterschool in Heusden-Zolder en de twee scholen in Hamont-Achel gaan nu ook de middelbare school HAST in Hasselt dicht. Verder zijn er klassen en scholen in Maasmechelen, Kortessem, Zonhoven, Lummen, Alken, Nieuwerkerken en Genk die dichtgaan. In Hasselt worden alle leerlingen en leerkrachten van middelbare school Level X vandaag getest. Gouverneur Jos Lantmeeters zegt dat de toestand nog relatief onder controle is, maar vindt toch dat de sluiting van alle scholen moet overwogen worden.

"De Vlaamse regering en de federale regering moeten daarin beslissingen nemen en ik zal er wel voor zorgen dat die uitgevoerd worden", zegt Lantmeeters bij Radio 2 Limburg. "Maar op dit moment moet ik roeien met de riemen die ik heb. En als ik nu kijk naar de scholen en ik zie deze uitvallen, wanneer ik besmettingen zie, en hoe de Britse variant zorgt voor besmette kinderen die ouders gaan besmetten, dan vraag ik toch om even goed na te denken of we de scholen op deze manier wel kunnen openhouden."

Vlaams Parlement

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen