Kapper Peter uit Ieper over eventuele heropening: "Het is afwachten, maar het ziet er niet zo goed uit"

Het blijft spannend afwachten voor de kappers en hun klanten. Als alles goed gaat, zouden de kapsalons weer open mogen op 13 februari. “Maar we moeten realistisch zijn”, zegt kapper Peter Louagie uit Ieper. “Het ziet er niet zo goed uit.”

De hoopvolle stemming keerde nog tijdens het weekend om. “Vrijdag tijdens Het Journaal kregen we al telefoons van mensen die een afspraak wilden maken. We waren al begonnen met een lijst op te stellen voor de reservaties”, vertelt kapper Peter. “Maar zaterdag werd duidelijk dat de beslissing over een heropening pas begin februari valt. Bovendien zijn er de toch wel alarmerende berichten over de nieuwe varianten van het virus. Toen viel de telefoon plots stil. De mensen wachten af.”

"Realistisch blijven"

De kapper uit Ieper ziet het helemaal zitten om zijn zaak opnieuw te openen, met alle nodige maatregelen. “Na de eerste lockdown hebben we dat ook gedaan: de stoel en de wasbak na iedere beurt ontsmetten, mondmaskers dragen, voldoende afstand voorzien tussen de klanten. Ik hoop dat ik binnenkort weer haar mag knippen, maar we moeten realistisch blijven.”

Meest gelezen