Politie onderzoekt oproep tot coronaopstand in Maasmechelen

In Maasmechelen circuleert er onder jongeren een oproep via sociale media om dit weekend actie te voeren tegen de coronamaatregelen. Afgelopen weekend waren er in Nederland op verschillende plaatsen rellen als gevolg van de strengere coronamaatregelen. Mogelijk heeft dat jongeren in Maasmechelen inspiratie gegeven.

Het stadsbestuur van Maasmechelen betreurt dat er nu ook bij ons wordt opgeroepen tot een opstand. "Zoveel jongeren in Maasmechelen doen heel goed hun best om zich aan de regels te houden", zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). "Maar toch zijn er een aantal die oproepen om in opstand te komen. 

De politie is ondertussen te weten gekomen wie de jongeren zijn. "We gaan in gesprek met hen en met hun ouders, en we proberen hen tot andere inzichten te laten komen", aldus de burgemeester. "Op die manier proberen we de rust ook te bewaren, want er zijn zoveel jongeren die al die maatregelen wél goed naleven, ook soms met heel veel moeite. We moeten hen dus zeker blijven ondersteunen."

Afgelopen weekend waren er rellen vlak over de Nederlandse grens in Stein. Daar is ook een minderjarige uit Maasmechelen korte tijd gearresteerd. 

Meest gelezen