Meester Pat na quarantaine opnieuw voor zijn klas in Edegem: "Heel blij dat ik de kinderen terug kan zien"

De school Olfa-Elsdonk in Edegem opent vandaag opnieuw haar deuren. Na een corona-uitbraak vorige week met de Britse variant werd de hele school getest en moesten zelfs gezinsleden in quarantaine. "Ik denk dat de juiste maatregelen genomen zijn", zegt meester Pat Van Mechelen van het zesde leerjaar op Radio 2 Antwerpen. Al had de quarantaine best wel grote gevolgen voor hem en zijn gezin. 

"Ik ben nu met de fiets onderweg naar de school Olfa-Elsdonk in Edegem waar ik les geef aan het zesde studiejaar", zegt een opgewekte Pat Van Mechelen in Start Je Dag. "Ik heb een week lang thuis in quarantaine gezeten na de corona-uitbraak op school. Ik ben heel blij dat ik de kinderen straks live in de klas mag zien. Daar doen we het als leraren toch voor. Dat is onze corebusiness."

Dankzij de verregaande maatregelen in Edegem kunnen we vandaag opnieuw voor de klas staan

Leerkracht Pat Van Mechelen

Dochter loopt coronavaccin mis

De verplichte quarantaine had best een grote impact op Pat en zijn gezin. "Ikzelf moest alles van thuis uit organiseren met online meetings en lespakketten. Maar als heel je gezin in quarantaine zit, moet je vanalles organiseren. Eén van mijn kinderen kon bijvoorbeeld geen examen gaan afleggen in het hoger onderwijs. Een andere dochter werkt dan weer in een woonzorgcentrum en miste haar vaccinatie afgelopen donderdag. Zowel de prik als het examen kunnen alsnog plaatsvinden dus dat komt wel goed." 

De aanpak van de corona-uitbraken in Edegem en Kontich -mét verplichte gezinquarantaine- was verregaand en kreeg kritiek. "Ik denk dat de juiste maatregelen genomen zijn. Dankzij die aanpak kunnen we vandaag met alle veiligheidsmaatregelen vandien opnieuw van start gaan. Ik vind dat de scholen zo lang mogelijk moeten openblijven. Dat kan als iedereen de regels volgt, maar uiteraard gaat de gezondheid boven alles", aldus meester Pat op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen