Moeilijk te blussen brand op industrieterrein Geel-Oost

Op een industrieterrein in Geel-Oost woedt een brand bij HKS Metals, een bedrijf dat metalen zoals oud ijzer en elektronica recycleert. Een berg metaal is spontaan beginnen te branden en het is een moeilijke klus om het te blussen.

Bij HKS is een grote berg metaal die klaarlag om verwerkt te worden spontaan beginnen te branden, mogelijk omdat er foute producten tussen zaten. De brandweer probeert eerst de vlammen te doven en dan moeten ze het metaal in de berg verspreiden om het af te blussen. Dat is een moeilijke klus, want het metaal wordt heel erg heet.

Rook is altijd gevaarlijk, dus dat moeten we verder onderzoeken.

Eddy Goossens, brandweer zone Kempen

De brandweer vraagt aan de inwoners in de buurt van Geel-Oost en Eindhout om ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen van de auto uit te schakelen. "Als je er niet middenin staat zal het wel meevallen, maar rook is altijd gevaarlijk", zegt Eddy Goossens van de brandweer zone Kempen. "Dat moet dus onderzocht worden maar daar zijn we volop mee bezig."

Meest gelezen