Dorien Thiels uit Olen naait troostknuffels uit kledij van overleden personen: "Begonnen toen opa stierf"

Dorien Thiels uit Olen is naaister in bijberoep en is gestart met het maken van troostknuffels voor kinderen. Ze maakt de knuffels met de stof van kleren van een overleden persoon met wie de kinderen een nauwe band hadden. Op die manier wil ze hen een tastbare herinnering bezorgen, waarvan ze zeker zijn dat die altijd bij hen zal blijven. 

"Mijn verhaal begint drie jaar geleden, toen mijn grootvader overleden is", vertelt Dorien Thiels op Radio 2 Antwerpen. "Ik had een heel nauwe band met hem, hij was als een tweede vader voor mij. Om mijn verdriet te verwerken, heb ik al zijn kledingstukken bijgehouden en ben daar kleren mee beginnen maken, en ook een knuffel voor mijn zoontje. Die "troostknuffel" was in eerste instantie therapeutisch voor mezelf omdat mijn zoontje nog maar 3 jaar was en het overlijden niet echt bewust heeft meegemaakt."

Na Dino - zo heette die eerste troostknuffel - maakte Dorien ook nog een konijntje en een olifantje. Met dat olifantje is de bal aan 't rollen gegaan. Die knuffel kwam namelijk terecht bij het zoontje van Doriens beste vriendin. Hij was kort na mekaar zijn overgrootvader en zijn grootmoeder verloren en hij was troosteloos.

Tranen in de ogen

"Mijn vriendin heeft me een filmpje doorgestuurd van het moment waarop haar zoontje de knuffel kreeg en het was zo mooi om te zien hoe blij hij ermee was dat ik spontaan tranen in de ogen kreeg", vertelt een geëmotioneerde Dorien. "De olifant is zijn grote troost als hij het moeilijk heeft omdat hij weet dat zijn troostknuffel nooit gaat verdwijnen."

Ondertussen is het verhaal van de troostknuffels rondgegaan en zo kreeg Dorien al heel wat bestellingen binnen. Vandaag werd het eerste stukje stof van een kledingstuk van een overledene bij haar geleverd, en het zal niet het laatste zijn.

Alle informatie vind je op deze website van Dorien Thiels.

Meest gelezen