Google Maps

Burgemeester Bekkevoort: "Hoop dat mobiel testteam vandaag nog naar Bekkevoort komt"

Na de corona-uitbraak in Bekkevoort zit gouverneur Jan Spooren van Vlaams-Brabant vandaag samen met waarnemend burgemeester Benny Reviers (Ons Dorp) van Bekkevoort. "Het is noodzakelijk dat dit op provinciaal niveau bekeken wordt", aldus Reviers. "Het virus is zich over de gemeentegrenzen aan het verspreiden."

In Bekkevoort slaat het coronavirus hard toe: drie basisscholen zijn gesloten nadat minstens 45 leerlingen en leerkrachten positief testten op het coronavirus. De leerlingen en de leerkrachten van de scholen, maar ook de ouders van die leerlingen, zitten nu in quarantaine en zijn gisteren uitgebreid getest in het testcentrum van Rillaar, Aarschot. "Het is ongeduldig en vooral angstig afwachten op de resultaten", vertelt waarnemend burgemeester Benny Reviers (Ons Dorp) aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Hij vervangt titelvoerend burgemeester Hans Vandenberg (CD&V), die als ouder van een kind in de school van Wersbeek, Bekkevoort, zelf in quarantaine is. 

Vandaag zit Reviers samen met de gouverneur van Vlaams-Brabant Jan Spooren voor eventuele verdere maatregelen. "Gezien het virus zich ook over gemeentegrenzen heen aan het verspreiden is, is het noodzakelijk dat dit op provinciaal niveau bekeken wordt."

Burgemeester Reviers is ervan overtuigd dat de scholen sluiten de beste keuze was. "Alleen in 't Scholeke in deelgemeente Wersbeek zijn op 1 op de 3 uitgevoerde testen positief. Dan moet je drastische maatregelen durven nemen. We hebben dit bovendien gedaan in overleg met de bevoegde instanties."

Het virus zegt niet wanneer het je komt besmetten. Je komt dus altijd te laat.

Benny Reviers, waarnemend burgemeester Bekkevoort

Morgen krijgt Reviers de resultaten van de testen die gisteren in Aarschot zijn gebeurd. "Dat kan twee richtingen uitgaan. Ik hoop, afhankelijk van de resultaten, dat we kunnen versoepelen, maar het kan ook zijn dat we moeten verstrengen. Wat voor mij belangrijk is, is dat Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maatregelen getroffen heeft, waardoor we nog sneller op de bal kunnen spelen. Ik hoop dat die testmobiel vandaag nog naar Bekkevoort kan komen om de twee andere scholen volledig te testen, zodat we weten waar aan toe zijn."

Reviers vindt niet dat de teststrategie voor scholen te laat komt.  "Het virus is zo dat je altijd te laat komt, het zegt niet wanneer het je komt besmetten. Je komt altijd te laat en dan moet je heel snel en daadkrachtig reageren, hetgeen we ook gedaan hebben."

Meest gelezen