Politie ontmantelt drie cannabisplantages in en rond Brussel

De politie heeft vorige week drie cannabisplantages opgedoekt in Schaarbeek, Vilvoorde en Lot. Er zijn 14 verdachten opgepakt. Vijf van hen zijn na verhoor aangehouden en zitten in de cel.  

Bij een reeks huiszoekingen in en rond Brussel zijn vorige week 14 verdachten opgepakt. De politie ontmantelde bij de actie drie cannabisplantages in Schaarbeek, Vilvoorde en Lot. Er zijn 6.285 cannabisplanten en 141 kilogram marihuana in beslag genomen. Vijf verdachten zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.

Honderd agenten

Zowat 100 politiemensen van de lokale en van de federale politie vielen vorige week woensdag binnen op 10 adressen in Schaarbeek, Evere, Sint-Pieters-Woluwe, Vilvoorde, Sint-Gillis, Ukkel, Aalst en Lot (Beersel). De actie was het orgelpunt van een onderzoek, dat werd opgestart in juli 2020. De politie pakte toen in Kraainem een man op, die betrokken was bij de teelt van cannabis. Toen ontmantelde de politie van de zone Brussel Noord (Evere, Schaarbeek en Sint-Joost-Ten-Node) al een cannabisplantage met 500 plantjes.

Vijf aanhoudingen

Bij de actie op 20 januari zijn dus drie cannabisplantages opgedoekt. Daar werden alles samen 6.285 planten geteeld; zowat 1.600 daarvan waren al geoogst. Voorts werd nog 141 kilogram marihuana in beslag genomen, samen met 90.000 euro en drie voertuigen. Veertien verdachten zijn opgepakt. Vijf van hen blijven na ondervraging aangehouden. 

Meest gelezen