Radio 2

Proces over dierenmishandeling in Izegems slachthuis gestart 

In Ieper is de rechtzaak begonnen over dierenmishandeling in een slachthuis in Izegem. De organisatie Animal Rights, die de zaak aan het licht bracht, hield een stille actie om strengere straffen te eisen.

Animal Rights bracht 3 jaar geleden schokkende beelden naar buiten over de werking in het Izegemse slachthuis. De dieren kregen er stokslagen en elektrische stroomstoten om ze in een bedwelmingsbox te jagen. Er waren ook beelden van dieren die bij volle bewustzijn de keel werden overgesneden. Toenmalig Vlaams Minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) sloot daarna tijdelijk het slachthuis.

3 jaar later is het slachthuis nog steeds gesloten. De openbaar aanklager vordert nu nog een jaar verplichte sluiting en flinke boetes voor het bedrijf en de zaakvoerder. De verdediging vraagt dan weer de vrijspraak, omdat de beelden op een onwettige manier gemaakt zouden zijn. De uitspraak wordt verwacht op 22 februari.

Meest gelezen