Stad Gent trekt 14 miljoen euro uit voor nieuwe scholencampus: "1 grote site met 6 scholen en veel groen"

Gent maakt 14 miljoen euro vrij om een hele grote scholencampus te bouwen in de stad. Concreet zouden er 6 bestaande scholen, in de Offerlaan en Martelaarslaan, met elkaar verbonden worden.

6 scholen in Gent gaan in de toekomst 1 grote campus vormen. Het gaat om 6 heel verschillende scholen, zoals volwassenonderwijs, deeltijds kunstonderwijs en een freinetschool. "Het blijven wel aparte scholen", benadrukt schepen van onderwijs Elke Decruynaere (Groen). "Ze hebben elk een eigen profiel en eigen sterktes, dus dat houden we zo."

De scholen worden dus niet figuurlijk met elkaar verbonden, maar letterlijk. "We gaan de site en de scholen met elkaar verbinden via de speelplaatsen. Het moet 1 grote campus worden, waar je doorheen kan wandelen. "Er komt ook een nieuw gebouw op de site, om extra capaciteit te creëren. Dat is nodig in het secundair onderwijs", vertelt Decruynaere.

Meer groen

"Tot slot worden er een paar oude koterijen en loodsen gesloopt. Op die manier komt er meer open ruimte vrij en kunnen we het daar wat groener maken. Zo wordt het aangenamer en aantrekkelijker om daar naar school te gaan, maar het is ook positief voor de buurtbewoners", besluit de schepen.

kasto80

Meest gelezen