Videospeler inladen...

Tienen annuleert nu al alle buitenschoolse activiteiten tot aan de krokusvakantie

De stad Tienen annuleert alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen tot 12 jaar. Eerder schrapten ook al de Vlaams-Brabantse gemeentes Glabbeek, Zoutleeuw, Landen en Geetbets hun buitenschoolse activiteiten.

"Momenteel is het aantal besmettingen in Tienen nog beperkt. In de gemeenten rondom ons zien we wel een zorgwekkende stijging", vertelt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). "Het is een bijzonder moeilijke beslissing, maar we doen dit uit voorzorg. We willen zo veel mogelijk risico's uitsluiten, en de sluiting van de scholen voorkomen."

De maatregel gaat in Tienen in vanaf woensdag 27 januari, maar aan de verenigingen wordt gevraagd om activiteiten al vanaf vandaag te schrappen. "Veel verenigingen boden nu ook al geen activiteiten meer aan. De helft van de scoutsgroepen van Tienen heeft bijvoorbeeld nu al geen activiteiten meer, de andere helft wel."

Overleg

Daarnaast schakelt ook de Academie Regio Tienen, waar podiumkunsten en beeldende kunsten worden gegeven, vanaf maandag over op afstandsonderwijs voor alle lessen, tot aan de krokusvakantie.

Maandag hebben Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts (N-VA) en minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) overlegd over de buitenschoolse activiteiten. Daar is nog geen definitieve beslissing uit de bus gekomen. Er wordt nu teruggekoppeld naar de jeugd- en sportsectoren.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het gesprek met kinderpsychiater Delphine Jacobs in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen