Vaccinatiecentrum AED in Lint zo goed als klaar om van start te gaan

Op 94 plekken in Vlaanderen wordt er op dit moment hard gewerkt om de vaccinatiecentra op tijd opgebouwd te krijgen. Bij evenementenlocatie AED in Lint zijn ze nu al zo goed als klaar om van start te gaan. "Zet hier medisch personeel en sluit de computers aan en dan kunnen we eraan beginnen", zegt Glenn Roggeman van AED.

Studio 9 bij AED is voor de inwoners van Boechout, Edegem, Lint, Hove, Kontich en Mortsel binnenkort the place to be om hun coronaprik te krijgen. Ze is 1.400 vierkante meter groot en 10 meter hoog.  De studio is zo goed als volledig omgetoverd tot een vaccinatiecentrum. Het is normaal een plek waar heel andere dingen gebeuren. "Programma's zoals 'Dancing with the stars' en 'So you think you can dance' zijn hier opgenomen", vertelt Roggeman op Radio 2 Antwerpen.

Er is de voorbije dagen hard gewerkt om het geheel klaar te stomen. Een onthaal, aparte kubussen waarin je vooraf een gesprek hebt met een dokter, vaccinatieplekken en een wachtruimte staan klaar om in gebruik genomen te worden.

(Lees verder onder de foto)

Aparte kubus voor doktersgesprek met speciale luchtzuiveringskoker

In het vaccinatiecentrum maken ze ook gebruik van een bijzonder luchtzuiveringssysteem. "Deze koker ontsmet elke minuut de lucht van de mensen die rond de bureau's zitten door middel van UVC-lichttherapie. Deze technologie bestaat al en wordt vooral gebruikt in waterzuiveringsinstallaties en voor de sterilisatie van medisch materiaal. Daarnaast hangen er hier ook UVC-lampen aan het plafond die we enkel 's nachts zullen aanzetten en die de ruimte zullen ontsmetten", aldus Roggeman.

Vanaf 15 februari zullen de eerste testen gebeuren om te zien of er nog bepaalde zaken aangepast moeten worden. "Verder wachten wij op de laatste details van de overheid om studio 9 af te werken en dan zijn wij klaar om erin te vliegen", klinkt het nog bij AED.

Wachtruimte waar je een kwartier moet blijven zitten na het krijgen van het vaccin.

Meest gelezen