180 extra banen bij treinbouwer Bombardier in Brugge

Treinbouwer Bombardier in Brugge wil 180 mensen in dienst nemen. Er is meer werk na de grote bestelling van dubbeldektreinen door de NMBS. 

De spoorwegmaatschappij NMBS maakte half december bekend dat ze 204 dubbeldektreinen heeft besteld, goed voor een investering van 450 miljoen euro. Die treinen van het type M7 zullen allemaal in Brugge gebouwd worden. 

Daarom verhoogt de Canadese treinbouwer zijn productiecapaciteit in Brugge.  Een nieuwe productielijn gaat gepaard met de aanwerving van minstens 180 extra medewerkers. Aan 100 medewerkers is een vast contract aangeboden, terwijl 80 anderen worden aangeworven met een contract voor bepaalde tijd van twee jaar, met de mogelijkheid dit om te zetten in een vast contract. Er is nu voor ongeveer anderhalf jaar werk verzekerd. Bij Bombardier in Brugge werken op dit moment zowat 500 mensen.

(lees verder onder de foto)

Lies Willaert

Tegelijk wordt de site vernieuwd, goed voor een investering van 6 miljoen euro. "Op die manier worden de productiefaciliteiten in Brugge gemoderniseerd, dankzij digitale processen, cybertools en milieuvriendelijke oplossingen", zegt Laurent Bouyer, president van Bombardier Transportation, Frankrijk en Benelux. 

Ook de vakbonden zijn verheugd over het goede nieuws. "De investeringen en de bijkomende jobs tonen aan dat Bombardier een toekomst ziet voor de Brugse vestiging, zegt Freddy Bakker van de socialistische vakbond. "Drie jaar geleden zag het er niet goed uit, een sluiting was niet veraf. Maar dit geeft weer toekomst aan Brugge."

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen