5 secundaire scholen van Hasp-O in Sint-Truiden sluiten, alle leerkrachten in quarantaine

De 5 Hasp-O-scholen in Sint-Truiden sluiten vandaag, alle leerlingen krijgen tot eind volgende week afstandsonderwijs. Het gaat om een voorzorgsmaatregel omdat er een link is tussen enkele besmette leerkrachten en de besmettingen in de rest van Sint-Truiden. Alle personeelsleden worden getest en moeten voorlopig in quarantaine. 

De beslissing om over te schakelen op afstandsonderwijs werd gisterenavond genomen, omdat de arts van het CLB zich zorgen maakte over het toenemende aantal besmettingen bij de leerkrachten. "Er is een link tussen het toenemend aantal besmettingen in het lerarenkorps en de moeilijke situatie in Sint-Truiden", vertelt coördinerend directeur Suzanne Bex van Hasp-O. "Daarom is beslist om de scholen te sluiten, omwille van pedagogische overmacht."

Ik ga mijn familie moeten inschakelen om voedselpakketjes te komen brengen

Kristien Willems, leerkracht informatica

Voor lerares Kristien Willems komt de sluiting niet echt als een verrassing. "We hadden de bui al wel zien hangen, door het nieuws over de andere scholen. Dus we dachten wel dat we niet open zouden blijven tot aan de krokusvakantie." Dat alle leerkrachten tot 5 februari in quarantaine moeten, was wel even schrikken. "Dat had ik niet zien aankomen", vertelt de lerares. "Maar ik heb nog wel wat voorraad voor enkele dagen. En dan zal ik mijn familie moeten inschakelen om voedselpakketjes te komen brengen. Maar dat lukt wel."

Alle personeelsleden van de 5 scholen van Hasp-O in Sint-Truiden worden nu getest. Het is nog niet duidelijk of de circa 2.500 leerlingen ook getest zullen worden.

Meest gelezen