Pixabay

Aalter schrapt alle kermissen tot 1 juli: “Zolang er strikte regels zijn, is het beter om niets te organiseren”

Aalter schrapt alle kermissen tot 1 juli. De gemeente vindt dat het beter is om niets te organiseren zolang er strikte regels zijn. “Een kermis moet vooral ontspanning uitstralen. Alles ontsmetten en mensen tellen, is geen ontspanning”, klinkt het. Er worden 7 kermissen geschrapt.

Van zodra kermissen mogen doorgaan, zal dat enkel onder strikte voorwaarden kunnen gebeuren. Zo moeten de bezoekers geteld worden, moet alles voortdurend ontsmet worden en zal er eenrichtingsverkeer moeten zijn. “Het is niet evident om dat allemaal te regelen”, zegt schepen Dirk De Smul (CD&V) van Aalter. “Bovendien willen we dat mensen naar de kermis komen om te ontspannen. Men moet zich kunnen uitleven. Als we ons aan alle strikte voorwaarden en regels houden, gaat dat gegeven verloren. Daarom kiezen we ervoor om tot 1 juli geen enkele kermis te laten doorgaan.” De gemeente maakt nu al deze beslissing zodat er meteen duidelijkheid is. 

Hoop voor de zomer en het najaar

De eerste kermis die afgeschaft zal worden, is de kermis van Ursel in het weekend van 6 maart. Daarnaast worden ook de kermissen van Knesselare, Maria-Aalter, de Sinksenfoor in Aalter, Lotenhulle, de tweede kermis van Ursel en de kermis van Poeke geschrapt. Dat zijn er 7 in totaal. “Maar Aalter heeft 16 jaarlijkse kermissen. We hopen dus dat de 9 andere wel zeker kunnen doorgaan”, voegt De Smul eraan toe.

“Op het moment dat men vanuit Brussel de voorwaarden van mensen tellen, handhygiëne en eenrichtingsverkeer schrapt, dan trekken we het verbod natuurlijk in”, zegt De Smul nog. “Als dat gebeurt, dan zullen we feesten zoals de beesten! Maar nu staat de volksgezondheid voorop.”

kasto80

Meest gelezen