foto: Radio 2

Beringen richt vaccinatiecentrum op in oud mijngebouw: "Veel puzzelwerk om alles ordelijk te laten verlopen"

In Beringen is alles klaar om te starten met de opbouw van het vaccinatiecentrum dat komt in een van de oude mijngebouwen op be-MINE. Inwoners van Beringen en Tessenderlo zullen daar terecht kunnen om een spuitje te laten zetten. Evenementenbureau Galazo helpt mee het vaccinatiecentrum op poten te zetten.

Voor de organisatie werken de gemeentebesturen samen met evenementbureau Golazo. Burgemeester Thomas Vints (CD&V) van Beringen: “Het heeft zeker zijn charme om op deze unieke locatie te komen vaccineren".  In de mijngebouwen staan nog een aantal oude machines  en dat maakt de ruimte om te vaccineren wat moeilijker in te richten. Daarom besloten de gemeenten om samen te werken met een professioneel bedrijf dat ervaring heeft om snel iets te organiseren. “Samen met het evenementenbureau hebben we wel wat puzzelwerk verricht om hier alles op een mooie en ordentelijke manier in te richten”, vertelt de burgemeester. 

(lees verder onder de foto)

foto: Radio 2

8 vaccinatielijnen

Op be-MINE zullen 4 vaccinatielijnen worden gebouwd. "Op piekmomenten kunnen we ontdubbelen tot 8 vaccinatielijnen”, zegt de burgemeester.

Meest gelezen