HANS PUT

Corona-uitbraak in woonzorgcentrum Zele na vaccinatie: “Waarschijnlijk nét na eerste inspuitingen gebeurd”

Het woonzorgcentrum De Meander in Zele heeft - zo’n 2 weken na het toedienen van het eerste vaccin - te maken met een corona-uitbraak. Het vaccin beschermt pas volledig tegen het virus na 2 spuitjes. “Het is extra zuur dat de besmetting nu plaatsvindt”, klinkt het.

“De voorbije maanden hebben directie en personeel er alles aan gedaan om het virus buiten te houden”, vertelt burgemeester van Zele, Hans Knop (CD&V). “Met de eindmeet in zicht is het virus dan toch binnengeslopen. Het is een zware domper.”

Het zou kunnen dat het om de Britse variant van het virus gaat, maar dat is nog niet zeker

Hans Knop (CD&V), burgemeester van Zele

Op dit moment is er bij 5 bewoners van het woonzorgcentrum corona vastgesteld. Er zijn ook een aantal andere mensen die symptomen vertonen. Ook enkele personeelsleden zijn positief getest. “In de loop van deze week gaan we opnieuw iedereen testen om er zeker van te zijn dat we de verspreiding goed in kaart kunnen brengen”, voegt de burgemeester er nog aan toe. Het is nog niet zeker of het over een variant van het virus gaat of niet. “Het zou kunnen, maar we wachten nog op zekerheid.”

Net na de eerste vaccinatie

“Het vaccin heeft altijd even de tijd nodig om zijn werking te ontwikkelen”, verklaart burgemeester Knop de uitbraak. “Het virus moet het woonzorgcentrum zijn binnengeslopen ergens tussen de vaccinatie en de week die het vaccin nodig heeft om actief te worden.” Normaal zou De Meander dit weekend beginnen met de tweede ronde van de vaccinatie, maar het is nog even afwachten of dat kan doorgaan. “Je moet zien dat je minstens 80 procent van de bewoners kan vaccineren. Het is nu de tests afwachten om te kijken wat we kunnen doen.”

kasto80

Meest gelezen