© Danny Claes

Ere-burgemeester Jef Cleeren gehuldigd na 50 jaar gemeenteraad: "Als burgemeester trakteerde ik Jan en alleman"

Jef Cleeren (CD&V), ere-burgemeester van Sint-Truiden, zetelt in 2021 al 50 jaar in de gemeenteraad. Hij was raadslid, schepen en 18 jaar lang burgemeester. De stad huldigde hem maandagavond op de eerste gemeenteraad van het jaar. 

Maandagavond werd Cleeren geëerd op de eerste gemeenteraad van het jaar. De raadsleden hadden een fotopaneel laten maken met opvallende momenten uit de carrière van de ere-burgemeester, en maakten een video met enkele reacties van Truienaren. Cleeren laat weten blij verrast te zijn met die huldiging, en blikt nostaligisch terug op zijn carrière. "We hebben vanalles meegemaakt in die 50 jaar, zoals de komst van het cultureel centrum en de aanleg van het zwembad. Wat me het meeste is bijgebleven is de aankoop van domein 't Speelhof in 1999", vertelt hij. "Ik ben zelf in Brustem geboren, en mijn ouders waren conciërge van 't Speelhof, dus ik ben blij dat we dat hebben kunnen kopen. 't Speelhof is een goede zaak voor de stad en alle Truienaren."

Wees altijd eerlijk tegen de gemeenschap, en zet je er elke dag voor in. Anders moet je er niet aan beginnen

Cleeren was naast raadslid en schepen ook 18 jaar lang burgemeester van Sint-Truiden. "Ik ben altijd heel oprecht gebleven, en ik heb altijd dicht bij de mensen gestaan", vindt hij zelf. "Wanneer iemand een vraag had, of er scheelde iets, dan ging ik zelf ter plaatse. En ik heb de mensen altijd veel getrakteerd", lacht Cleeren. "Dat is ook mijn tip aan het huidig bestuur. Wees altijd eerlijk tegen de gemeenschap, en zet je er elke dag voor in. Je moet je elke dag willen inzetten, anders hoef je er niet aan te beginnen."

De oud-burgemeester is vandaag nog steeds raadslid, en hij zal dat ook nog drie jaar blijven doen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 hoef je hem wel niet te verwachten op campagneborden. "Tegen dan ben ik al negentig jaar oud", lacht Cleeren. "Dus daar ga ik niet meer aan beginnen."

Meest gelezen