Gevonden "schat" van kinderen in Aarschot blijken gestolen juwelen te zijn

Bij het spelen aan de Orleanstoren in Aarschot hebben twee kinderen juwelen gevonden. Waar ze eerst dachten een schat te hebben gevonden, bleek het al snel om gestolen juwelen te gaan. "Er zat een gouden geboortearmbandje bij met een naam ingegraveerd. Zo hebben we de rechtmatige eigenaars kunnen opsporen", vertelt de mama van een van de kinderen aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

Afgelopen weekend speelde de JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, een klimaatspel in Aarschot. Toen de kinderen achteraf nog even vrij mochten spelen, hebben twee jongetjes  juwelen gevonden aan de Orleanstoren in Aarschot. Hun "schat" bestond uit tien kettingen, twee horloges, ringen en armbanden. De jongens Arthur Mariën (9) uit Werchter en Robbe Bex (10) uit Betekom konden hun ogen niet geloven en besloten hun vondst geheim te houden voor de leiding van de JNM. Eenmaal thuis besloot Arthur zijn deel van de schat cadeau te doen aan zijn mama. 

"Hij had een verrassing voor mij", vertelt mama Karen De Cock in Start je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Toen ik die juwelen zag, dacht ik 'oei, dit is toch wel meer dan een verrassing'. Het was meteen duidelijk dat het geen speelgoedjuwelen waren." Mama Karen nam daarop contact op met de mama van Robbe, die het andere deel van de schat had. "Bij zijn deel zat een geboortearmbandje met een naam en voornaam op. Ze heeft die naam op het internet ingegeven en op die manier hebben we de eigenaar van de juwelen kunnen vinden", legt De Cock uit.

Lees verder onder de foto.

Arthur en Robbe met hun "schat"

De juwelen bleken in 2016 gestolen te zijn. "De persoon van wie ze waren, was heel emotioneel toen ze hoorde dat wij haar spullen hadden teruggevonden." De Cock en haar zoontje zijn voorbije zondag opnieuw naar de plaats van vondst gegaan, bij de Orleanstoren in Aarschot. "We wilden nagaan of er nog meer lag, maar dat was niet geval." Later deze week gaan de jongens ook naar de politie om daar aangifte van hun vondst te doen.

De Orleanstoren in Aarschot, waar de juwelen gevonden werden

Meest gelezen