Grootste vaccinatiecentrum Heizel nog niet meteen open: "Levering vaccins loopt vertraging op"

Het grootste vaccinatiecentrum van ons land, aan de Heizel in Brussel zal later opengaan dan voorzien. Normaal zouden ze daar volgende week beginnen met inenten, maar de levering van de vaccins loopt vertraging op. En dus zullen de eerste inentingen pas voor half februari zijn.

"We hebben vernomen dat we een aantal leveringen van Pfizer volgende week niet zullen ontvangen, en van andere vaccins van AstraZeneca zullen er minder geleverd worden dan verwacht," vertelt Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinpsectie. "En dan kan je je afvragen of je wel vaccinatiecentra moet opendoen en kosten maken om personeel te betalen. Daarom hebben we beslist om alleen het vaccinatiecentrum van Pacheco vanaf maandag op te starten." In het Pachecocentrum kunnen dagelijks 600 mensen gevaccineerd worden.

De dag dat de vaccins er zijn, kunnen we meteen opstarten 

"Zoals het er nu uitziet, gaan we op 15 februari het vaccinatiecentrum aan de Heizel openen en ook dat van Vorst en Schaarbeek, in de veronderstelling dat we dan voldoende vaccins hebben," zegt Inge Neven. "We hebben er alles aan gedaan om iedereen voor te bereiden en klaar te zijn om te vaccineren. Dus de dag dat de vaccins er zijn, kunnen we meteen opstarten."

Meest gelezen