Inrichting vaccinatiecentrum Weelde-station gestart

Ook in Weelde-station (Ravels) is gestart met de opbouw van een vaccinatiecentrum. Het is één van de twee centra voor de eerstelijnszone Kempenland. Dit komt in de vroegere legerhallen, waar eerder ook al een drive-in teststraat werd ingericht om coronatests af te nemen. Maar het vaccineren zal niet via een drive-in gebeuren: "Dat werd verboden door de federale overheid", zegt burgemeester Walter Luyten (CD&V).

De eerstelijnszone Kempenland omvat tien gemeenten. In het vaccinatiecentrum in Weelde-station zullen de inwoners van Arendonk, Baarle-Hertog, Merksplas, Rijkevorsel, Hoogstraten en Ravels  gevaccineerd worden. Voor de inwoners van Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar en Beerse komt er een vaccinatiecentrum op de Philips-site in Turnhout.

In de vroegere legerhallen in Weelde werd er ook al een testcentrum ingericht, in de vorm van een drive-in. Mensen hoeven dus hun auto niet te verlaten. "We hadden gehoopt om ook op die manier te kunnen vaccineren", zegt burgemeester Walter Luyten (CD&V). "We hebben daar ervaring mee, omdat we dat ook al deden met het griepvaccin. Maar de federale overheid heeft dat voor het toedienen van het coronavaccin verboden."

De eerste twee weken van februari wordt de werking van het vaccinatiecentrum getest. Vanaf maart wordt er dan effectief gevaccineerd.

Meest gelezen