Stad Leuven

Sfeerverlichting in Leuven tot 7 maart: "Boodschap van hoop voor bewoners en lokale handelaars"

De stad Leuven heeft beslist om de sfeerverlichting die er tijdens de eindejaarsperiode hangt, aan te passen en nog te laten hangen tot 7 maart. Leuven wil zo haar bewoners en lokale handelaars een hart onder de riem te steken. 

Normaal zou die sfeerverlichting nu ongeveer worden weggehaald, maar zo wil Leuven de burgers en de lokale handelaars een hart onder de riem steken om moed te geven en vol te houden: "Het stadsbestuur koos ervoor om de bestaande sfeerverlichting te behouden, met extra cirkels die warm en tijdloos ogen. De feestelementen worden weggehaald en vervangen door sfeerelementen die zowel overdag als ’s avonds zorgen voor een warm uitzicht”, zegt Leuvens schepen Dirk Vansina (CD&V). "Ook in de deelgemeenten blijft de sfeerverlichting wat langer hangen."

Stadhuis krijgt nieuwe verlichting

Nog meer verlichting in Leuven, want daar zullen alle belangrijke gebouwen ledlampen krijgen. Dat is energiezuiniger.  Zo hebben de Sint-Pieterskerk en de gebouwen op de Oude markt al nieuwe verlichting gekregen. En nu is het de beurt aan het stadhuis op de Grote Markt: "We gaan de ramen verlichten samen met de vier torens", gaat Vansina verder. "De verlichting zal kunnen gedoofd worden vanaf middernacht, maar de vier torens zullen altijd volop in de schijnwerpers staan. Ze zullen een soort lichtbaken vormen in de skyline van de stad Leuven."

Meest gelezen