Radio 2

Kortrijk zet agenten in burger in om shoppers te controleren: "Ze worden steeds agressiever"

Kortrijk gaat agenten in burger inzetten in de winkelstraten, omdat coronastewards en winkelbedienden signaleren dat mensen agressiever worden. Heel wat shoppers verdragen het niet meer dat ze aangesproken worden als ze de coronaregels niet goed naleven.

“We zien het de verkeerde kant op gaan, zowel in de winkels als in de winkelstraten”, zegt de schepen van Economie, Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “Mensen komen niet meer alleen winkelen en steeds vaker weigeren ze een mondmasker op te zetten.”

“Ook winkeliers krijgen met agressie te maken", zegt Vandendriessche. "Klanten reageren dat ze nooit meer zullen terugkomen en regelmatig gaat dat gepaard met duwen en trekken. Mensen zijn het beu en werken dat uit op het winkelpersoneel en de stewards."

We moeten meer boetes uitdelen omdat sensibiliseren niet meer werkt

Schepen van Economie, Arne Vandendriessche

Vanaf deze week zal Kortrijk daarom agenten in burger inzetten om tijdens prikacties het gedrag van de shoppers te controleren. “We krijgen ook van onze stewards het signaal dat mensen niet meer luisteren als ze hen aanspreken”, zegt de schepen. “We moeten dus meer boetes uitdelen, omdat sensibiliseren niet meer werkt."  

Meest gelezen