"Sauna aan huis": Lokerse wellnessuitbater bouwt mobiele sauna en brengt hem naar klanten

Wellnessen en sauna's zijn al maanden dicht, maar een Lokerse ondernemer heeft een coronaproof oplossing bedacht: een mobiele sauna. Je kan de sauna huren en dan wordt die aan huis geleverd.

Geert Gentier van SOLA-wellness in Lokeren heeft een speciale sauna bedacht: een mobiele sauna. "Als de mensen niet naar de sauna mogen, dan breng ik de sauna tot bij de mensen", stelt hij. "Er zijn veel mensen die hunkeren naar een saunasessie. En nu kunnen ze het gewoon in hun eigen tuin doen, dat is ideaal."

"Het enige wat je nodig hebt is een oprit of iets dergelijks, waar ik de sauna op kan plaatsen", verduidelijkt Gentier. "En, heel belangrijk: voordat ik de sauna naar een volgende klant breng, ga ik ermee naar huis om hem volledig te ontsmetten. Het is dus zeker coronaproof."

Eigen ontwerp

Gentier heeft de sauna zelf ontworpen. Hij liet hem bouwen in Letland en monteerde hem vervolgens op een aanhangwagen. "De sauna lijkt vanbuiten een beetje op een treinwagonnetje", lacht hij. "Maar vanbinnen is hij heel groot, met brede banken. En er is - uiteraard - een houtkachel aanwezig."

kasto80

Meest gelezen