Lommel wil starten met stadsvernieuwing Mudhoven

In de stad Lommel staat het stadsvernieuwingsproject Mudhoven in de steigers. Straks bespreekt de gemeenteraad de definitieve plannen. Als het wordt goedgekeurd, start de bouw ervan normaal gezien op het einde van dit jaar.

Op de terreinen van de vroegere WICO-campus in het centrum van de stad, komt een project dat wonen en dienstverlening onder één dak brengt en dat in een groene omgeving waar fietsers en voetgangers alle ruimte krijgen. Burgemeester Bob Nijs (CD&V): “We willen een combinatie maken van wonen en diensten in een groene omgeving vlak in het centrum van Lommel.” Er komt in het nieuwe project een ondergronds parking, waar shoppers in het centrum kunnen parkeren. “Als je de parking uitkomt, sta je in een verkeersluwe en groene omgeving”, vertelt de burgemeester. 

(lees verder onder de foto)

Het project Mudhoven is een publiek-private samenwerking tussen de stad en projectontwikkelaar Kolmont/DCA. De werken starten normaal gezien eind dit jaar of begin 2022. 

Meest gelezen