Massaal veel mensen willen vrijwillig helpen in vaccinatiecentrum Spoor Oost in Antwerpen

2.500 mensen hebben zich nu al opgegeven om vrijwillig de handen uit de mouwen te steken in het nieuwe vaccinatiecentrum dat binnenkort opengaat op Spoor Oost in Antwerpen. "Het gaat om mensen van 15 tot 83 jaar en daar zijn we heel tevreden mee", zegt antwerps schepen van gezondheidszorg Fons Duchateau op Radio 2 Antwerpen

Op 1 maart moet het vaccinatiecentrum op Spoor Oost klaar zijn om de deuren te openen. Om het draaiende te houden zijn heel wat mensen nodig. "Per dag zullen we toch zo'n 100 mensen moeten inzetten om alles efficiënt te laten verlopen. Het gaat om administratief werk, het verkeer op de parking in goede banen leiden, vaccineren, in de apotheek meehelpen, en ga zo maar verder. Er moet veel werk verzet worden en dus zijn we heel blij met de grote interesse", aldus Duchateau.

De manier van vrijwilligers selecteren gebeurt via een app. "Via die app zullen vrijwilligers kunnen aangeven welke momenten ze vrij zijn om te komen helpen". Vanaf volgende week kan er al gevaccineerd worden in Spoor Oost. Eerst komt het zorgpersoneel aan de beurt, daarna is het de beurt aan de bredere bevolking. Eens op kruissnelheid zouden er elke dag 5 à 6.000 mensen gevaccineerd kunnen worden.

Meest gelezen