Minder straatverlichting op gewestwegen? Vlaanderen test in Aalter en Maldegem of het werkt

Langs de gewestweg N44 tussen Aalter en Maldegem branden er 's avonds en 's nachts minder lichten. Vlaanderen probeert daar of het ook lukt om op gewestwegen minder te verlichten, zoals op snelwegen.

Net zoals op de snelwegen wil Vlaanderen nu ook op gewestwegen minder verlichten, en waar nodig, LED-lampen gebruiken. Dat is energiezuiniger en dus beter voor het milieu. Momenteel wordt op de Knokkebaan (N44) getest of dat haalbaar is.

"De veiligheid van de weggebruikers mag natuurlijk niet in het gedrang komen. Maar zeker op plekken met weinig huizen, en plekken waar er geen kruispunten zijn, is er minder verlichting nodig", denkt Kris Ally (CD&V), voorzitter van de gemeenteraad in Aalter.

Half april zal Wegen en Verkeer de gewijzigde verlichting langs de N44 evalueren. 

kasto80

Meest gelezen