BELGA/WARNAND

Aantal gedrogeerde bestuurders in 2 jaar tijd verdubbeld in politiezone rond Beringen 

Enkele politiezones in Limburg controleren zeer actief op bestuurders die onder invloed zijn van drugs. Zo zijn in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo vorig jaar 210 bestuurders betrapt die drugs hadden gebruikt. Dat is een verdubbeling in 2 jaar.

De drugshandel en het drugsgebruik zitten in Limburg in stijgende lijn. En dat merkt de politie ook in het verkeer. Voor de politie van zone Beringen-Ham-Tessenderlo is verkeersveiligheid één van de topprioriteiten en dus wordt er veel gecontroleerd op het gebruik van drugs door bestuurders. Katrien De Clercq van de politie: “Er is inderdaad een forse stijging van drugs in het verkeer, vorig jaar zagen we een verdubbeling. Onze politie heeft dan ook meer verkeerscontroles uitgevoerd dan het jaar voordien. En als er meer controles zijn, worden er ook meer boetes uitgeschreven.”

Boetes voor druggebruik achter het stuur in Beringen-Ham-Tessenderlo
 
  • 2018: 101 feiten
  • 2019: 80 feiten
  • 2020: 210 feiten 

De politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo wil actief blijven communiceren over de verkeerscontroles. “We willen alle bestuurders duidelijk maken dat ze een controle en een boete riskeren als ze onder invloed van drugs rijden”, besluit Katrien De Clercq.

Meest gelezen